RTVS - Swisspearl
Overview
Upgrading for more efficiency
RTVS | Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
Upgrading for more efficiency
RTVS | Kosice, Slovakia

The Radio and Television Studios of Slovakia (RTVS) are located near the historic center of Košice. Like many older buildings in the city, the building has recently been renovated. The project’s goal was to renovate the central administration building and improve its energy efficiency and cost-effectiveness. Thus, one of the main aspects was the renovation of the building envelope.

The curtain wall was upgraded by combining a weatherproofing system and aerated façade system with a cladding of russet-colored Swisspearl panels assembled vertically. Projecting gray-plastered pilasters at intervals and vertical strips of windows enhance the vertical rhythm. The facades of the broadcasting room, which projects above the surrounding control rooms and office spaces, is clad in Swisspearl panels cut at angles to create a dynamic, unconventional effect.

RTVS, Kosice, Slovakia
  • LocationKosice, Slovakia
  • ArchitectDGA design graphic architecture s.r.o., Košice, Slovakia
  • BuilderRTVS, Košice, Slovakia
  • Year2019
  • PhotographerMeraner & Hauser OHG/SNC, Bozen, Italy
Back to the overview

Select several references and design your individual lookbook for downloading

Your individual lookbook for download (0)

Your individual lookbook
Contact
Do you have any questions or are you planning a project? We are looking forward to hearing from you!
+ 41 55 617 11 60