Tartu University Hospital Extension - Swisspearl
Tartu University Hospital Extension, Tartu, Estland
Tartu University Hospital Extension, Tartu, Estland
Tartu University Hospital Extension, Tartu, Estland
Tartu University Hospital Extension, Tartu, Estland
Tartu University Hospital Extension, Tartu, Estland
Tartu University Hospital Extension, Tartu, Estland
Tartu University Hospital Extension, Tartu, Estland
Téglatestek egymásra rakva
Tartu University Hospital Extension | Tartu, Észtország

Tartu egyetemi kórházának kibővítése a több évtizede épült kórházkomplexumot három új egységgel egészíti ki. A klinika kibővített részében két új osztály, a gyerekkórház és az ambuláns sebészet kapott helyet.

A más-más korban tervezett és épített különböző épületek eltérő építészeti stílusokat és anyagokat képviselnek. Ez a projekt egy korábbi próbálkozás folytatása, amely a meglévő építészeti elemek kombinálásával kíván harmonikus egészet létrehozni. A bővítés terve a két úgynevezett „torony” között egy három oldalról magasan körülvett átriumot tartalmaz. Az egyik fő koncepció az volt, hogy egy hosszú galériát hozzanak létre az épület hátsó részéig, megkönnyítve ezzel a kórház teljes komplexumának logisztikáját. A radioterápiás osztály lineáris gyorsítói az átrium alatt, az alagsorban találhatók. A teljes személyzet közlekedése, valamint a kórházban az anyagok áramlása egy új „belső utcán” zajlik a két, nyolcszintes szárny között.

Tartu University Hospital Extension, Tartu, Estland
  • HelyszínTartu, Észtország
  • ÉpítészAW2 Architects, Helsinki, Finnország
  • Épület tulajdonosaTartu University Hospital, Tartu, Esztország
  • PartnerASTLANDA EHITUS, Tallinn, Esztország
  • Év2016
  • FotósMeraner & Hauser OHG/SNC, Bozen, Olaszország
Back to the overview

Select several references and design your individual lookbook for downloading

Your individual lookbook for download (0)

Your individual lookbook
You are currently on:
swisspearl.com/hu/inspiration/hivatkozsok/tartu-university-hospital-extension