Tartu University Hospital Extension - Swisspearl
TartuUniversityHospitalExtension_Tartu_EE_Photo_02.jpg
TartuUniversityHospitalExtension_Tartu_EE_Photo_14.jpg
TartuUniversityHospitalExtension_Tartu_EE_Photo_12.jpg
TartuUniversityHospitalExtension_Tartu_EE_Photo_09.jpg
TartuUniversityHospitalExtension_Tartu_EE_Photo_07.jpg
TartuUniversityHospitalExtension_Tartu_EE_Magazine27.pdf
TartuUniversityHospitalExtension_Tartu_EE_Photo_08.jpg
To bokser stablet på hverandre
Tartu University Hospital Extension | Tartu, Estonia

Tilbygget til Tartu Universitetssykehus rommer tre utvidbare enheter til sykehuskomplekset, som ble bygd over flere tiår. To nye enheter, barnesykehuset og poliklinisk avdeling, er lagt til tilbygget til dette sykehuset.

De ulike bygningene, designet og bygd tidligere, viser er bredt utvalg av byggestil og materialer. Dette prosjektet er en videreføring av det tidligere forsøket på å kombinere eksisterende arkitektoniske elementer og skape en harmonisk helhet. Tilbygget er tegnet med et høyloftet, stort atrium mellom de to såkalte ”tårnene”. Dett av hovedkonseptene var å skape et langt galleri mot baksiden av bygningen for å gjøre logistikken til hele sykehuskomplekset enklere. Strålebehandlingsavdelingens lineærakseleratorer er plassert i underetasjen under atriet. All personalsirkulasjon og materialflyt for sykehuset er plassert i en ny ”intern gate” mellom to åtteetasjes fløyer.

TartuUniversityHospitalExtension_Tartu_EE_Photo_03.jpg
  • PlassTartu, Estonia
  • ArkitektAW2 Architects, Helsinki, Finland
  • EierenTartu University Hospital, Tartu, Estland
  • SamboerASTLANDA EHITUS, Tallinn, Estland
  • År2016
  • FotografMeraner & Hauser OHG/SNC, Bozen, Italia
Tilbake til oversikten

Velg flere referanser og lag din egen individuelle referansebok for nedlasting.

Din personlige referansebok er klar for nedlasting (0)

Din personlige referansebok
Du befinner deg nå på:
swisspearl.com/no/inspiration/referanseprosjekter/tartu-university-hospital-extension