RTVS - Swisspearl
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
Upgraden voor meer efficiëntie
RTVS | Košice, Slowakije

De radio- en televisiestudio’s van Slowakije (RTVS) liggen in de buurt van het historische centrum van Košice. Zoals veel oudere gebouwen in de stad is het gebouw onlangs gerenoveerd. Het doel van het project was om het centrale administratiegebouw te renoveren en de energie-efficiëntie en kosteneffectiviteit ervan te verbeteren. Een van de belangrijkste aspecten was dus de renovatie van de gebouwschil.

De gordijngevel werd geüpgraded met een combinatie van een weerbestendig systeem en een belucht façadesysteem met een bekleding van verticaal gerangschikte rood-bruinkleurige Swisspearl panelen. Het verticale ritme wordt versterkt door op bepaalde intervallen geplaatste pilaren met grijs pleisterwerk en verticale glaspartijen. De gevels van de zendruimte, die boven de omliggende controlekamers en kantoorruimten uitsteekt, zijn bekleed met onder een hoek gesneden Swisspearl panelen die een dynamisch, onconventioneel effect creëren.

RTVS, Kosice, Slowakei
  • LocationKošice, Slowakije
  • ArchitectDGA design graphic architecture s.r.o., Košice, L-V-COUNTRY-SK
  • BuilderRTVS, Košice, L-V-COUNTRY-SK
  • Year2019
  • PhotographerMeraner & Hauser OHG/SNC, Bozen, L-V-COUNTRY-IT
Back to the overview

Select several references and design your individual lookbook for downloading

Your individual lookbook for download (0)

Your individual lookbook
You are currently on:
swisspearl.com/nl-be/inspiration/referenties/rtvs