RTVS - Swisspearl
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
Zwiększenie wydajności dzięki modernizacji
RTVS | Koszyce, Słowacja

Słowackie Studia Radiowo-Telewizyjne (RTVS) znajdują się w pobliżu historycznego centrum Koszyc. Podobnie jak wiele starszych obiektów w mieście, budynek został niedawno wyremontowany. Celem projektu była renowacja budynku administracji centralnej oraz poprawa jego efektywności energetycznej i kosztowej. Dlatego jednym z głównych aspektów był remont powłok budynku.

Ściana osłonowa została zmodernizowana poprzez połączenie systemu ochrony przed warunkami atmosferycznymi i wentylowanego systemu elewacji z okładziną z paneli Swisspearl w kolorze rdzawym, montowanych pionowo. Wystające w odstępach otynkowane na szaro pilastry i pionowe pasy okien wzmacniają rytm wertykalny. Elewacje sali nadawczej, która wystaje ponad otaczające ją pomieszczenia kontrolne i biurowe, są pokryte panelami Swisspearl przyciętymi pod kątem, aby stworzyć dynamiczny, niekonwencjonalny efekt.

RTVS, Kosice, Slowakei
  • LokalizacjaKoszyce, Słowacja
  • ArchitektDGA design graphic architecture s.r.o., Košice, Słowacja
  • Właściciel budynkuRTVS, Košice, Słowacja
  • Rok2019
  • FotografMeraner & Hauser OHG/SNC, Bozen, Włochy
Powrót do przeglądu

Wybierz kilka referencji i zaprojektuj swoj indywidualny lookbook do pobrania

Twoj indywidualny lookbook do pobrania (0)

Twój indywidualny lookbook
Aktualnie znajdujesz się na:
swisspearl.com/pl/inspiration/realizacje/rtvs