RTVS - Swisspearl
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
RTVS, Kosice, Slowakei
Upgrading for more efficiency
RTVS | Kosice, Slovakia

The Radio and Television Studios of Slovakia (RTVS) are located near the historic centre of Košice. Like many older buildings in the city, the building has recently been renovated. The project’s goal was to renovate the central administration building and improve its energy efficiency and cost-effectiveness. Thus, one of the main aspects was the renovation of the building envelope.

The curtain wall was upgraded by combining a weatherproofing system and aerated façade system with a cladding of russet-coloured Swisspearl panels assembled vertically. Projecting grey-plastered pilasters at intervals and vertical strips of windows enhance the vertical rhythm. The facades of the broadcasting room, which projects above the surrounding control rooms and office spaces, is clad in Swisspearl panels cut at angles to create a dynamic, unconventional effect.

RTVS, Kosice, Slowakei
  • LocationKosice, Slovakia
  • ArchitectDGA design graphic architecture s.r.o., Košice, Slovakia
  • BuilderRTVS, Košice, Slovakia
  • Year2019
  • PhotographerMeraner & Hauser OHG/SNC, Bozen, Italy
Back to the overview

Select several references and design your individual lookbook for downloading

Your individual lookbook for download (0)

Your individual lookbook
You are currently on:
swisspearl.com/en-uk/inspiration/references/rtvs