L15 - Swisspearl
L15, Lillesand, Norwegen
L15, Lillesand, Norwegen
L15, Lillesand, Norwegen
L15, Lillesand, Norwegen
L15, Lillesand, Norwegen
Contrast tussen oud en nieuw
L15 | Lillesand, Noorwegen

Een van de doelstellingen voor de uitbreiding van deze eengezinswoning uit de jaren tachtig was het creëren van een harmonieus geheel van oud en nieuw, met respect voor de natuurlijke omgeving van het gebouw. Om dit te bereiken koos de architect voor een minimalistische, doosvormige houten structuur bekleed met grote, donkergrijze Swisspearl panelen en lichte openingen van vloer tot plafond, waardoor een sterk contrast werd gecreëerd zonder dominantie of rivaliteit. De uitbreiding opent zich naar het bestaande gebouw en de tuin in het zuiden, maar is gesloten naar de grindweg in het noorden. Door deze gesloten gevel van Swisspearl panelen te perforeren in de vorm van een abstracte boomtak, doet de verlenging denken aan de oude boomgaard.

  • PlaatsLillesand, Noorwegen
  • ArchitectSunniva Rosenberg Arkitektur, Oslo, Noorwegen
  • PartnerByggmester Notto Høiland, Lillesand, Noorwegen
  • Jaar2020
  • FotografenMeraner & Hauser OHG/SNC, Bozen, Italië, Rasmus Norlander, Zürich, Zwitserland
Back to the overview

Select several references and design your individual lookbook for downloading

Your individual lookbook for download (0)

Your individual lookbook
You are currently on:
swisspearl.com/nl-nl/inspiration/references/l15