Overview
Traditional forms reinterpreted
Villa Void | Saltnes, Norway
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_5.jpg
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_4.jpg
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_1.jpg
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_6.jpg
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_3.jpg
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_5.jpg
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_4.jpg
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_1.jpg
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_6.jpg
VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_3.jpg
Traditional forms reinterpreted
Villa Void | Saltnes, Norway

Villa Void is situated in Saltnes, a village south of Norways’ capital Oslo, on a lush, west-facing site with views towards the outskirts of Oslofjorden. Tall pine trees and a gentle slope towards the northwest characterize the site. From the onset, the architects Resell + Nicca decided that the 29 pine trees would be preserved, that the design of the house would correspond to the various levels on the plot, and the trees would be visible from the key areas within the house.

With its clear lines Villa Void is inspired by the forms of existing houses in the neighborhood. The combination of materials—dark-gray Swisspearl panels on the outer skin, and a warm wooden interior, also used on the recessed exterior areas—underline the sculptural character of the house.

VillaVoid_Saltnes_NO_Photo_2.jpg
  • LocationSaltnes, Norway
  • ArchitectResell + Nicca AS, Oslo, Norway
  • Year2019
  • PhotographerResell+Nicca AS, Oslo, Norway
Back to the overview
Contact
Do you have any questions or are you planning a project? We are looking forward to hearing from you!
+ 41 55 617 11 60