Sommerhus - Swisspearl
Sustainability Campaign_Tree.jpg
Where does sustainability start?

Learn what three Swisspearl colleagues are doing to promote sustainability within their personal lives and the company.

Discover their stories
Sommerhus, Solviken, Sweden
Sommerhus, Solviken, Sweden
Sommerhus, Solviken, Sweden
Sommerhus, Solviken, Sweden
Sommerhus, Solviken, Sweden
Sommerhus, Solviken, Sweden
Sommerhus, Solviken, Sweden
Held in the Treetops
Sommerhus | Mölle, Sweden

The natural colors of the surroundings were the inspiration for the house’s color palette. Swisspearl fiber cement panels, balcony railings, and visible parts of the load-bearing structure are built in subdued gray-green hues. The timber facade paneling in Accoya wood has a warm, natural tone and the aluminum frames of the doors and windows are powder coated in black. By combining fiber cement panels on the outer skin and timber cladding on the inner facade surfaces a lively effect has been created on the elevations. Swisspearl panels were chosen for their aesthetics and durability in the long, wet winters. The panels have been cut into long, vertical formats that are nailed to a perforated 25 × 120 cm steel profile.

Sommerhus, Solviken, Sweden
  • LocationMölle, Sweden
  • ArchitectJohan Sundberg Arkitektur, Lund, Sweden
  • PartnerMH Bygg, Helsingborg, Sweden
  • Year2018
  • PhotographerPeo Olsson Photography, Sweden
Back to the overview

Select several references and design your individual lookbook for downloading

Your individual lookbook for download (0)

Your individual lookbook