„Swisspearl“ architektūros nuorodos - Swisspearl
Projektų pavydžiai
Residential Building Salaino 10, Milan, Italy
Residential Building Salaino | Milanas, Italija
Residential Building Salaino | Milanas, Italija

Šio Milano projekto aprašyme buvo numatoma atnaujinti rajoną urbanistiškai ir renovuoti bei pertvarkyti pastatą taip, kad jis būtų pritaikytas gyventi. Stumdomos šilkografiniu būdu dažytis stiklo plokštės ir juodos „Swisspearl“ plokštės fasaduose sukuria dinamišką besikeičiančių plokštumų, laikomų tarp horizontalių betoninių grindų plokščių, modelį.

Bus Station, Velenje, Slovenia
Bus Station | Velenė, Slovėnija
Bus Station | Velenė, Slovėnija

Šis pastatas Velenėje yra erdvi autobusų stotis žemės lygyje ir biurai bei garažas viršutiniuose aukštuose. Antstatas išsiskiria savo plačiu baltu „Swisspearl“ plokščių apdangalu, kuris padeda sujungti skirtingas sekcijas. Netaisyklingas perforacijų raštas sukuria savitą dienos ir nakties kontrastą.

House Kollund, Kollund, Denmark
House Kollund | Kollund, Denmark
House Kollund | Kollund, Denmark
On Clark, Christchurch, New Zealand
On Clark | Christchurch, Naujoji Zelandija
On Clark | Christchurch, Naujoji Zelandija

Planuojant Sumner House Christchurch mieste, buvo pabrėžiamas patogumas ir šviesa kasdienėje veikloje. Namas yra potvynių užliejamoje teritorijoje, todėl jį reikėjo pakelti virš žemės paviršiaus. Jungiamoji erdvė su gatvės priešakiu sudaro galimybes bendrauti su kaimynais ir praeiviais, kartu išlaikant privatumo jausmą. Eksterjero medžiagos buvo pasirinktos dėl paprastos jų priežiūros ir ilgaamžiškumo pajūrio aplinkoje, kurioje medžiagos greitai dūlėja. Šios medžiagos – tai ir gamykliškai paruoštos sidabro pilkos spalvos “Swisspearl” plokštės, ir termiškai apdorota medinė sienų apdaila, ir kedro dailylentės, ir iš anksto paruošta plieninė stogo danga. Kadangi “Swisspearl” plokštės buvo pagamintos pagal iš anksto pateiktas specifikacijas, o mediniai grindų ir sienų bei stogo skydai buvo pagaminti ne statybų aikštelėje, o statybininko sandėlyje, bendras statybos laikas sutrumpėjo iki šešių mėnesių.

Beachside House, Westport, Connecticut, USA
Beachside House | Vestportas, Konektikutas, JAV
Beachside House | Vestportas, Konektikutas, JAV

Kaip matyti iš pavadinimo, “Beachside” pastatas įsikūręs ant jūros kranto, priešais Long Island Sound, skiriantį Konektikuto ir Niujorko Long Island salas. Namas yra visai šalia “Raudonojo tvarto”, nedidelio Feriso suprojektuoto “ūkinio pastato” su meno studija ir gyvenamosiomis patalpomis, apie kurį buvo rašyta #27-ajame “Swisspearl Architecture” žurnale. Feris sako, kad to ankstesnio pastato sienas ir stogą dengiančios “Swisspearl” plokštės leido jam sukurti “galutinio raudono tvarto” abstrakciją. Ar Beachside užsakovas žinojo apie “Raudonąjį tvartą”, ar ne, nėra svarbu, nes architektas buvo linkęs laikytis panašaus požiūrio į naujesnį namą, siekdamas Naujosios Anglijos liaudies architektūros abstrakcijos, kai frontoninės sienos dengiamos šviesios spalvos pluoštinio cemento plokštėmis. Vietoj ryškaus architektūrinio sprendimo, primenančio žemės ūkio pastatų stilistiką valstijoje, Beachside gana santūrios išvaizdos ir ramaus išplanavimo namas primena Kelly knygoje aprašytus namus arba fermerio namą, kuris būtų stovėjęs šalia ūkinio tvarto. Beachside sudaro keturi dviaukščiai tūriai su cinko stogais ir juos jungiantys trumpesni įstiklinti koridoriai plokščiu stogu. Pagrindinis priėjimas prie namo iš šiaurės veda prie dviejų aukštų stiklinio įėjimo ir žvilgsnio į storą vidinę sieną su perforuotomis angomis be stiklo, atitinkančiomis abstrakčius tradicinius langus, įstatytus į dvišlaičius tūrius.

Children Clinical University Hospital, Riga, Latvia
Children Clinical University Hospital | Ryga, Latvija
Children Clinical University Hospital | Ryga, Latvija

Rygos Reabilitacijos Klinika yra Vaikų Klinikinės Universitetinės Ligoninės, kuri yra didžiausia vaikų gydymo įstaiga Latvijoje, padalinys. Keturių aukštų mūrinis pastatas, pastatytas 1910 m., buvo pritaikytas naujoms funkcijoms ir praplėstas dar vienu tūriu, laiptinės priestatu ir nauja lifto šachta. Siekiant išlaikyti ryšį su supančia aplinka ir esamu pastatu, parinkta klinikos priestato apdaila – pluoštinio cemento plokštės. Dėl savo kokybės, estetikos ir universalumo buvo pasirinkta “Swisspearl” danga. Tamsiai pilka spalva kontrastuoja su ochros spalvos mūru. Viršutinė dangos dalis yra perforuota, taip sukuriamos įvairios tekstūros ir vizualiai atskiriamas stogo tūris.

Tampografia, Portugal
Tampografia | Nogueira, Portugalija
Tampografia | Nogueira, Portugalija

Biurų pastatas “Tampografia” įsikūręs Nogueira da Maia, Porto miesto pakraštyje, kuriame įgyvendinamas strateginis miesto planas, kuriuo siekiama sudaryti optimalias sąlygas įmonėms ir verslininkams. Buvo siekiama integruoti pastatą ir nepažeisti gyvenamosios aplinkos mastelio bei architektūros. Siekiant išvengti masyvių, sunkių konstrukcijų, svarbiausia buvo suprojektuoti fasadus, kuriuose būtų jaučiamas dinamiškas judėjimas, šviesa ir šešėliai, pozityvios ir negatyvios formos. Šie kontrastai sumažina pastato mastelį ir užmaskuoja jo funkcinį pobūdį. Linijinius fasadus pertraukia didelio formato angos, kurių angokraščiai yra skirtingo kampo, kad šviesa patektų į vidines erdves. Išorinei apdailai “Dgrau” pasirinko “Swisspearl” plokštes nuo pat projektavimo proceso pradžios. Lygindami “Swisspearl” su panašiomis medžiagomis, architektai įžvelgė didelių privalumų dėl gaminio kokybės, spalvų gamos, nereiklios priežiūros ir medžiagos ilgaamžiškumo. Naudojant du pilkos spalvos atspalvius - šviesiai pilką ant fasadinių sienų ir tamsiai pilką ant įstrižų langų apvadų - akcentuojamos angos, o linijiniuose fasaduose sukuriamas gylio ir kontrasto pojūtis.

Morand Vaucouleurs
Morand Vaucouleurs | Paryžius, Prancūzija
Morand Vaucouleurs | Paryžius, Prancūzija

“Croixmariebourdon” šešių aukštų gyvenamųjų namų projektas įgyvendintas didelėje pailgoje teritorijoje, jungiančioje dvi siauras gyvenamąsias gatveles Paryžiaus centre. Siekdami atnaujinti gyvenamąjį pastatą, “Croixmariebourdon Architects” papildomai apšiltino fasadus, kurie padengti mažo formato cemento pluošto plokštėmis “Swisspearl”, primenančiomis persidengiančias čerpes. Šis mažas formatas yra neįprastas ir įdomus “Swisspearl” plokščių dangos pritaikymas. Trijų dydžių ir formų nedidelio formato “Swisspearl” plokštės, tarsi megztas paviršius, sukuria ritmišką raštą ir gyvą fasado tekstūrą. Išorės apdailos dailylentės yra pagamintos iš akriline derva dengto PVC. Siekiant fasaduose įvesti spalvinių potėpių, prie kiekvieno lango pritvirtintos spalvingos raudonos, rožinės, geltonos, violetinės arba turkio spalvos aukštos kokybės žaliuzės, apsaugančios nuo saulės spindulių.

Sommerhus, Solviken, Sweden
Sommerhus | Mölle, Švedija
Sommerhus | Mölle, Švedija

Natūralios aplinkos spalvos įkvėpė namo spalvų paletės pasirinkimą. “Swisspearl” pluoštinio cemento plokštės, balkonų turėklai ir matomos laikančiosios konstrukcijos dalys yra santūrių pilkai žalių atspalvių. Medinės fasado dailylentės iš Accoya medienos yra šilto, natūralaus atspalvio, o durų ir langų aliuminio rėmai dažyti milteliniu būdu juoda spalva. Derinant pluoštinio cemento plokštes ant išorinio pastato apvalkalo ir medines dailylentes ant vidinių sienų paviršių, buvo sukurtas gyvas namo sienų efektas. “Swisspearl” plokštės buvo pasirinktos dėl jų estetiškumo ir patvarumo esant ilgoms ir drėgnoms žiemoms. Plokštės buvo supjautos ilgomis vertikaliomis juostomis, kurios pritvirtintos prie perforuotų 25 × 120 cm dydžio plieninių profilių.

Botanic Gardens, Denver, Colorado, USA
Botanic Gardens | Denveris, Koloradas, JAV
Botanic Gardens | Denveris, Koloradas, JAV

2013 m. liepos mėn. Denverio botanikos sodas, institucija, turinti ilgametę pažangiausios architektūros užsakymo tradiciją, pakvietė pasirinktas architektūros bendroves pateikti pasiūlymus dėl „Mokslo piramidės“. Naujasis statinys turėjo būti institucijos išsaugojimo ir tyrimų pastangų parodų erdvė, taip pabrėžiant platesnę sodo, kaip mokslinių tyrimų institucijos, misiją.

Gavę užduotį sukurti skaidrią piramidę, kaip nurodyta konkurso aprašyme, konkursą laimėjusio pasiūlymo architektai iš BURKETTDESIGN įkvėpimo sėmėsi iš geologinių procesų, sukeliančių gretimų kalnų keterų uolienų darinius. Statinio apvalkalą taip pat įkvėpė biologinė metafora, jame yra beveik 500 tamsiai pilkų šešiakampių „Swisspearl“ plokščių, kurios išdėstytos korio raštu ir tarp kurių yra trisdešimt fotovoltinių kolektorių, daugybė langų ir stoglangių.

Beckwith Boathouse, Iowa City, Iowa, USA
Beckwith Boathouse | Ajova Sitis, Ajova, JAV
Beckwith Boathouse | Ajova Sitis, Ajova, JAV

Ajovoje įsikūrusiai „Neumann Monson Architects“ Ajovos universitetas pavedė suprojektuoti naują valčių namelį, kuriuo galėtų naudotis moterų irklavimo komanda. Kadangi vieta strategiškai įsikūrusi Ajovos upės vingyje, iš valčių namelio galima patogiai stebėti, kaip valtys greitai slysta vandeniu į kairę ir į dešinę link upės slenksčio.

Kystens Hus, Tromso, Norwegen
Kystens Hus | Trumsė, Norvegija
Kystens Hus | Trumsė, Norvegija

Trumsės centre įsikūręs „Kystens Hus“ – pakrantės jūros gėrybių centras Šiaurės Norvegijoje – yra pavyzdinis pastatas, reprezentuojantis galingą šalies žvejybos pramonę. Objektas numatytas kaip informacijos ir verslo centras, susijęs su žuvininkyste, moksliniais tyrimais ir plėtra bei turizmu, jo pagrindinis tikslas yra parodyti miesto ir platesnio pakrantės regiono kultūrines tradicijas, gamtos turtus ir ekonominį variklį. Pralaidus, visiškai įstiklintas apatinis aukštas sumanytas kaip viešosios erdvės pratęsimas. Viršutinėje centro dalyje įsikūrusios biurų patalpos, ji aptraukta daugiabriauniu apvalkalu, primenančiu šiaurinės Norvegijos pakrantės uolų darinius.

Tula House, QuadraIsland, Kanada
Tula House | Kvadros sala, Britų Kolumbija, Kanada
Tula House | Kvadros sala, Britų Kolumbija, Kanada

Laukiniame Kanados Kvadros salos pakrantės ruože „Patkau Architects“ pastatė nepaprastą vienbutį namą, kuris įsilieja į natūralią salos aplinką ir tuo pačiu metu puikiai parodo jos atšiaurų grožį. Jūros ir jos potvynių poveikis įkvėpė kruopščiai suplanuotą statinio išplanavimą ir formą.

Jet Office, Poznan, Polen
Jet Office | Poznanė, Lenkija
Jet Office | Poznanė, Lenkija

Per pastaruosius kelerius metus Poznanėje įsikūrė daug nacionalinių ir tarptautinių įmonių, todėl yra didelė biurų patalpų paklausa ir didelis spaudimas kūrėjams pasižymėti architektūriniu požiūriu ir taip išsiskirti iš konkurentų.

Ypač sensacingas to pavyzdys yra „Jet Office“ pastatas, kurį vietos architektų biuras „Insomnia“ pastatė dviejų pagrindinių transporto ašių sankirtoje miesto šiaurėje. Unikali sklypo forma reikalavo specialaus projekto, siekiant optimaliai išnaudoti grindų plotus. Paprastai biurų pastatai turi centrinę prieigos šerdį ir įprastą atraminį tinklelį, atskirtą nuo išorinių sienų, kad būtų užtikrintas maksimalus erdvių ir fasadų paskirstymas. Tačiau, be vienos vidinės atramų eilės, „Jet Office“ gelžbetoninė konstrukcija išdėstyta periferiškai.

Kindergarten, Cerkvenjak, Slowenien
Kindergarten | Cerkvenjak, Slovėnija
Kindergarten | Cerkvenjak, Slovėnija

„Architects Superform“ įkvėpimo šiam darželiui sėmėsi iš netoliese esančio mokomojo tako, einančio per Slovėnijos Cerkvenjak miestelį. Prieškambaris, skirtas praturtinti vaikų erdvinei patirčiai, yra skirtingų pločių, o kiekvienas žaidimų kambarys pasižymi unikalia, netaisyklinga ir iškreipta forma. Šią idėją palaiko „Swisspearl“ apdangalo dizainas.

Parish Church Of The Celestial Queen, Budapest, Ungarn
Parish Church of the Celestial Queen | Budapeštas, Vengrija
Parish Church of the Celestial Queen | Budapeštas, Vengrija

Pagal planą reikėjo kruopščiai restauruoti apgriuvusį istorinį pastatą, kuriame dabar atliekamos tradicinės klebonijos funkcijos, pavyzdžiui, yra klebonijos patalpos, religinio mokymo klasė, biblioteka, pokylių salė ir lankytojų butas. Be to, „4 plusz“ architektai sukūrė naują ir neabejotinai šiuolaikišką struktūrą, kuri sujungia du šoninius esamo U formos pastato korpusus ir padalija sodo erdvę į du skirtingus kiemus. Iš abiejų pusių visiškai įstiklintas permatomas pirmas priestato aukštas suteikia erdvę socialiniams renginiams ir atveria vaizdą iš priėmimo zonos į galinį sodą.

Pasirinkite kelis pavyzdžius ir susikurkite savo individualų katalogą, kurį galėsite parsisiųsti

Jūsų pasirinkti pavyzdžiai, kuriuos galite parsisiųsti (0)

Jūsų peržiūros
Pasirinkite spalvą
Pasirinkite regioną
Pasirinkite pastato tipą
Pasirinkite spalvų paletę