Swisspearl inspirerende referencer - Swisspearl
Zenor-HR_Campaign_Header.jpg
Et ekstra plus til din facade

Vores facadeplader med den meget holdbare HR-overfladebehandling sikrer en slidstærk og omkostningseffektiv løsning til facaden, hvor der stadig er fokus på høj kvalitet – fra start til slut.

Læs mere
Referencer
Visionshuset, Aalborg, Denmark
Visionshuset | Aalborg, Denmark
Visionshuset | Aalborg, Denmark

Den moderne kontorbygning, Visionshuset, skiller sig ud med sit stilrene, minimalistiske æstetik og innovative brug af bæredygtige elementer. Arkitekterne har inkorporeret store vinduer og åbne rum for at maksimere det naturlige lys og skabe en lys og indbydende atmosfære. Til facaden er der valgt en harmonisk blanding af glas, stål, beton og fibercement, der giver bygningen et moderne og sofistikeret udtryk. Disse materialer bidrager ikke kun til bygningens visuelle appel, men sikrer også langvarig holdbarhed. Visionshuset er et fremragende eksempel på, hvordan arkitektonisk design og valg af materialer kan kombineres for at skabe en moderne og æstetisk tiltalende kontorbygning, der er i overensstemmelse med bæredygtige principper. Visionshuset er DGNB Sølv-certificeret.

Plus Bolig, Aalborg, Denmark
Plus Bolig | Aalborg, Danmark
Plus Bolig | Aalborg, Danmark

Det almene boligselskab Plus Bolig fik i 2015 opført deres nye domicil på Eternitgrunden i Aalborg, og den er – lige som en af de tætliggende bevarede siloer fra områdets fortid – fuldstændig rund og bygget i rustikke materialer som beton, stål og glas. Et meget centralt designelement på den iøjnefaldende facade er facadepladerne Patina Original. Eternitgrunden i Aalborg har gennemgået en markant transformation fra gammelt industriområde til et af byens mest hippe områder. Arkitekttegnede kontorbygninger, topmoderne lejligheder og ungdomsboliger, store dagligvarebutikker, fitnesscentre og mere skyder frem på grunden, som af de lokale oftest refereres til som ”Eternitten”. Fra politisk hold er det blevet bestemt, at flere af Eternittens gamle bygninger og karakteristiske siloer skal bevares som et minde om fortidens industri på området, og den idé har en af bygherrerne på grunden grebet og brygget videre på. Plus Boligs runde bygning er designet med fokus på områdets industrielle historie og de nutidige omgivelser, og den passer godt ind samtidig med, at den udgør et naturligt blikfang i kvarteret.

Lakes Edge, Queenstown, Neuseeland
Lakes Edge | Queenstown, New Zealand
Lakes Edge | Queenstown, New Zealand

På en smal, skrånende grund over Wakatipu-søen i Queenstown i New Zealand er der fra Lakes Edge House en fantastisk udsigt over søen og det omkringliggende bjerglandskab. Med sin træbeklædte bund og den mørke overdel beklædt med Swisspearl ser det ud, som om huset svæver over grunden.

Collin College Technical Campus, Allen, TX, US
Collin College | Allen, TX, USA
Collin College | Allen, TX, USA

Gennem praktisk planlægning inspirerer et amerikansk teknisk campus med succes en fremtidig generation, imødekommer miljømæssige udfordringer og støtter lighed i fagene.

Bygningskomplekset er mere end 182 meter lang, men kun ca. 24 meter bred i nord- og sydenden. Kombinationen af forhøjninger i nederste etage og store udkragninger øverst, der dækker over storslåede terrasser i enderne, betyder, at bygningen, set fra motorvejen eller de nærliggende huse, fremstår som en enetages bygning beklædt med Swisspearl-plader.

Wiki House, Ulaanbaatar, Mongolei
Wiki House | Ulaanbaatar, Mongoliet
Wiki House | Ulaanbaatar, Mongoliet

Som samfund står vi over for enorme udfordringer i byggeriet: Vi skal ikke kun bygge millioner af boliger, skoler og andre bygninger, men disse bygninger skal også være energieffektive og CO2-fattige og skal bygges for at maksimere vores velvære. Wiki House i Mongoliet er opført ved hjælp af en digitalt fremstillet bygningsteknologi med lav CO2-udledning, hvilket minimerer varmetab og -spild. Det er også energibesparende og nemt at bygge.

Tekstilgangen, Odense, Denmark
Tekstilgangen | Odense, Denmark
Tekstilgangen | Odense, Denmark

Bygget i 1949 af Mogensen & Dessaus Væverier, huser den store fabrikshal nu det moderne boligkoncept Tekstilgangen. Vævestuen, som er den gamle fabrikshal kaldes, tilbyder 27 moderne lejligheder og et stort overdækket fællesområde på 600 kvadratmeter. Det unikke boligkoncept, der er den første af sin slags i Odense, er inviterer til samvær, naboskab og et trygt boligområde. Tekstilgangen har respekt for beboernes personlige behov, og det er et ideelt boligmiljø for dem, der ønsker at indgå i et fællesskab, men med plads til privatliv, eller dem der ønsker et trygt og tæt naboskab. Facaderne på lejlighederne er beklædt med sandfarvede Swisspearl Patina Original-plader, der skaber et rent og elegant udtryk, og i kombination med træ, planter og fællesområderne får Tekstilgangen en varm og hjemlig atmosfære.

Garda Johan, Göteborg, Schweden
Garda Johan | Gøteborg, Sverige
Garda Johan | Gøteborg, Sverige

Gårda Johan Fastighets AB’s nye hovedkvarter i St Jörgen Erhvervspark ligger kun ti minutter fra det centrale Gøteborg ved siden af en lille golfbane og er inspireret af den amerikanske tilgang, der tilbyder lejerne en lang række aktiviteter og muligheder for socialt samvær.

National Museum Restoration and Storage Center, Budapest, Ungarn
National Museum Restoration and Storage Center | Budapest, Ungarn
National Museum Restoration and Storage Center | Budapest, Ungarn

Nationalmuseets Restaurerings- og Opbevaringscenter, OMRRK, er en ny institution, der leverer en enestående teknologisk bygning til bevarelse af samlingerne på Etnografisk museum, Kunstmuseet og Ungarns Nationalgalleri.

Komplekset blev færdiggjort i maj 2019 som en del af Liget Budapest-projektet. Inden for rammerne af udviklingen, som er unik i Centraleuropa, vil kunstlagre i verdensklasse og værksteder til bevarelse og restaurering blive placeret i fem tilstødende bygninger på fire underjordiske og tre overjordiske niveauer, der dækker et samlet areal på næsten 37.000 kvadratmeter.

L15, Lillesand, Norwegen
L15 | Lillesand, Norge.
L15 | Lillesand, Norge.

Et af formålene med udvidelsen af dette enfamiliehus, der blev bygget tilbage i 1980’erne, var at skabe en harmonisk kombination af gammelt og nyt, samtidig med at bygningens naturlige omgivelser respekteres. For at opnå dette valgte arkitekten en reduceret, kasseformet træstruktur beklædt med store, mørkegrå Swisspearl-plader og glasåbninger fra gulv til loft, hvilket skabte en stærk kontrast uden at dominere eller konkurrere. Mens tilbygningen åbner op til den eksisterende bygning og haven i syd, er den lukket mod grusvejen i nord. Ved at perforere denne lukkede facade af Swisspearl-plader i form af en abstrakt gren minder tilbygningen om den gamle frugthave.

Thompson House, West Vancouver, British Columbia, Kanada
Thompson House | West Vancouver, BC, Canada
Thompson House | West Vancouver, BC, Canada

Thompson House, der ligger på en stejl grund i West Vancouver, blev designet til at fange den vidtstrakte udsigt over havnen i front og de bagvedliggende bjerge. Et omfattende tag omkranser de dynamiske indvendige arealer og danner de lukkede sidefacader, der sikrer privatliv til og fra naboerne.

Tagkonstruktionen hælder med forskellige vinkler på hver af de fire facadedele og giver dermed forskellige, indvendige loftshøjder på øverste etage. De to øverste etager ser ud til at svæve over havebassinet i en beplantet klippehave. Ved at beklæde den nederste etage med en lys nuance af grå Swisspearl-plader understreges fornemmelsen af at svæve over landskabet. Store åbninger til udsigten står i kontrast til de facader, der vender mod naboejendommene, der er beklædt med sorte Swisspearl-plader.

Carbona Apartment House, Heviz, Ungarn
Carbona Apartment House | Heviz, Ungarn
Carbona Apartment House | Heviz, Ungarn

Dette lejlighedskompleks i Hévíz i Ungarn er et fremragende eksempel på, hvordan Swisspearl-plader kan implementeres på forskellige måder som udsmykning til facader. Speciallavede mønstre er skåret direkte i pladerne for at skabe spændende mønstre. Lejlighedsbygningens kurve understreges af en fremtrædende indgangsstruktur, der er beklædt med perforerede Swisspearl-plader. De fine runde perforeringer i forskellige størrelser danner et harmonisk mønster og lader lyset skinne igennem pladerne. Swisspearl-plader er også anvendt som lodrette skydeskodder på altanerne på de øverste etager.

Villa Void, Saltnes, Norway
Villa Void | Saltnes, Norge.
Villa Void | Saltnes, Norge.

Villa Void ligger i Saltnes, en landsby syd for Norges hovedstad Oslo, på en frodig, vestvendt grund med udsigt til Oslofjordens udkant. Høje fyrretræer og en blid hældning mod nordvest karakteriserer grunden. Arkitekterne Resell + Nicca besluttede fra starten, at de 29 fyrretræer skulle bevares, at husets udformning skulle svare til de forskellige niveauer på grunden, og at træerne skulle være synlige fra husets centrale områder.

Villa Void er med sine klare linjer inspireret af de eksisterende omkringliggende huses former. Kombinationen af materialer – mørkegrå Swisspearl-plader på ydersiden og et varmt træinteriør, der også bruges på de tilbagetrukkede, udvendige områder – understreger husets skulpturelle karakter.

Vælg flere referencer og design din individuelle lookbook til download

Din individuelle lookbook til download (0)

Din individuelle lookbook
Du er i øjeblikket på:
swisspearl.com/dk/inspiration/referencer
Vælg farve
Vælg region
Vælg bygningstype
Vælg produktserie