Reference Swisspearl - Swisspearl
Star Center Tacoma05 web.jpg
Poročilo o trajnostnem razvoju Swisspearl

Swisspearl dobavlja izdelke za izjemne trajnostne in arhitekturne stavbe po vsej Evropi. Če želite izvedeti več o naših trajnostnih ambicijah, dejavnostih in rezultatih, preberite naše podrobno trajnostno poročilo.

Preberite več
Wickham Community Hub, Wickham, Australia
Wickham Community Hub | Wickham, Avstralija
Wickham Community Hub | Wickham, Avstralija

Po petnajstih letih načrtovanja so prebivalci Wickhama v Zahodni Avstraliji končno dobili nov skupnostni center. Skupne prostore krasi upognjena streha. V skupino stavb so integrirani tudi obstoječi in novi športni objekti. Podjetje Gresley Abas Architects iz Pertha je bilo zadolženo za arhitekturno zasnovo novega skupnostnega središča Wickham, ki je bilo prilagojeno potrebam prebivalstva.

Osrednji element stavbe ustvarja fasadna obloga, ki je deloma usmerjena navzven, deloma pa v notranjost objekta. Oblogo sestavljajo vertikalni trakovi enobarvnih vlaknocementnih plošč Swisspearl – 12.000 kvadratnih metrov plošč Swisspearl Carat v štirinajstih standardnih in enajstih posebnih barvah.

L15, Lillesand, Norway
L15 | Lillesand, Norveška
L15 | Lillesand, Norveška

Eden od ciljev širitve te enodružinske hiše iz 80. let 20. stoletja je bil ustvariti skladen sklop starega in novega ter hkrati spoštovati naravno okolje hiše. V ta namen je arhitekt izbral zmanjšano leseno konstrukcijo v obliki škatle, obloženo z velikimi temno sivimi ploščami Swisspearl in steklenimi odprtinami vse od stropa do tal, kar ustvarja močan kontrast, ki pa ne prevladuje ali preveč izstopa. Medtem ko se prizidek na jugu odpira proti obstoječi stavbi in vrtu, se na drugi strani zapira proti gramozni cesti na severu. S perforiranjem zaprte fasade iz plošč Swisspearl v obliki abstraktne drevesne veje prizidek spominja na stari sadovnjak.

Complesso Atrium, Parma, Italy
Complesso Atrium | Parma, Italija
Complesso Atrium | Parma, Italija
Missouri State University Occupational Therapy Building, Springfield, Missouri, USA
Missouri State University Occupational Therapy | Springfield, MO, ZDA
Missouri State University Occupational Therapy | Springfield, MO, ZDA

Nova stavba College of Health and Human Studies at Missouri State University navdušuje s svojimi kiparskimi oblikami. To ne velja le za obseg, temveč tudi za razporeditev prostora, ki vključuje stično območje, ki povezuje vsa nadstropja.

Čeprav je notranja struktura ortogonalna, s čimer se logika ulične mreže prenaša na stavbo, je bil eden od ciljev arhitekta pri novi univerzitetni stavbi razbiti togo geometrijo. To se kaže ne le v naklonih in zavojih na vhodni fronti, temveč tudi v kotih na jugozahodu, ki se navezujejo na sosednjo stanovanjsko sosesko; rahlo izbočeni vzhodni fasadi, proti aveniji South Holland Avenue; in nazadnje še na pregibu strehe. Tako dobimo kiparsko oblikovan volumen, katerega fizično naravo poudarja obloga s fasadnimi ploščami Swisspearl Carat, ki je zasnovana na sistemu za pritrditev Sigma 8. Vodoravno zamaknjene fasadne plošče v interakciji z rahlo vdolbeno zasteklitvijo poudarjajo kompaktnost stavbe, poleg tega pa kot tanka fasadna obloga sooblikujejo tudi njeno lahkotnost. Na ta način nova stavba predstavlja protiutež na videz precej okorni apnenčasti zgradbi iz desetletij po drugi svetovni vojni. In se z različico barve Onyx 7090 načrtno vključuje v obstoječi barvni spekter.

Machupichu, Madrid, Spain
Machupichu | Madrid, Španija
Machupichu | Madrid, Španija

V sedemnadstropnem stanovanjskem bloku v obliki črke U, dvignjenem na betonskih pilotih, je 112 stanovanj z dvema do petimi sobami, notranji del pa obdaja dvorišče s športnimi in rekreacijskimi objekti, vključno z velikim bazenom ter teniškim igriščem.

Modularna fasada je na vsaki ravni členjena s prefinjenimi zamiki, ki ustvarjajo ukrivljeno geometrijo, niz konkavnih in konveksnih oblik, ki sledijo ulicam okoli objekta. Vlaknocementne plošče Swisspearl so ključni dejavnik za izvedbo te volumetrične strukture. Za oblikovanje fasadnih površin se je fasadni material Swisspearl izkazal kot idealen, saj omogoča izdelavo plošč velikih dimenzij. Za pritličje in mansarde je bil izbran temen odtenek, ki je v kontrastu z glavnino stavbe, za katero je bila izbrana bela barva.

Mall Of America, Bloomington, Minnesota, USA
Mall Of America | Bloomington, MN, ZDA
Mall Of America | Bloomington, MN, ZDA

Trgovski center Mall of America v Minneapolisu je svoja vrata za javnost odprl leta 1992 in je trenutno z več kot 42 milijoni obiskovalcev na leto najbolj obiskana stavba v Združenih državah Amerike. Z namenom, da bi ohranila ta ugledni status, se je skupina Triple Five Group odločila, da obstoječe nakupovalno središče z razširitvijo ponovno oživi, kar bi še dodatno okrepilo njegovo močno blagovno znamko in status turistične destinacije.

Zunanji del trgovskega dela je obložen s sistemom dežne zaščite Swisspearl, ki skupaj z neprekinjeno zasteklitvijo predstavlja ozadje za spektakularno instalacijo na vhodu.

École Enfants Du Monde, Montréal, Québec, Canada
École Enfants Du Monde | Montreal, QC, Kanada
École Enfants Du Monde | Montreal, QC, Kanada

École Enfants du Monde (mednarodna šola) v Montrealu je bila prvotno projektirana leta 1961. Nova fasada dvonadstropne, štirikotne šolske zgradbe je obložena s fasadnimi ploščami Swisspearl, pretežno bele barve. Za popestritev je dodana še črna in rdeča barvo, ki dajeta šoli zabaven pridih. V občini se je število osnovnošolcev vsako leto povečevalo, kar je svet šole spodbudilo, da so nekatere svoje zgradbe, zlasti šolo Enfants du Monde, dodatno razširili. Zaradi vsestranske oblikovne uporabnosti fasadnih plošč Swisspearl, se je podjetje Birtz Bastien Beaudoin Laforest Architectes odločilo, da bo šolo École Enfants du Monde obložilo z vlaknocementnim materialom ter tako prenovljeni stavbi dodalo barvitost in vedro atmosfero.

Ospedale Del Mare, Napoli, Italy
Ospedale Del Mare | Neapelj, Italija
Ospedale Del Mare | Neapelj, Italija

Arhitekturni biro IaN+ je jasno razmejil novo sprejemnico s svojo nenavadno, zaobljeno strukturo in prepletenimi zunanjimi površinami, ki so obložene z barvnimi vlaknocementnimi fasadnimi ploščami Swisspearl in stekla. Celotna trinadstropna zgradba je obsijana s svetlobo, ki se preliva skozi stekleno zaveso, prežeto z modrimi in zelenimi odtenki, ki predstavljajo odsev oceana, ob katerem se stavba nahaja. Ko se sončni žarki odbijajo od obloge, se fasadni del lesketa kot ribje luske, ko pa je stavba ponoči osvetljena, je podobna barvam akvarija.

Heaney Centre, Bellaghy, Northern Ireland
Heaney Centre | Bellaghy, Severna Irska
Heaney Centre | Bellaghy, Severna Irska

Heaney Center je nov umetniški center lokalne skupnosti v Bellaghyju v okraju Londonderry. Ta vasica je znana predvsem kot rojstno mesto in dom irskega pesnika in Nobelovega nagrajenca Seamusa Heaneyja, kateremu je nova stavba posvečena.

Linda Ridge, Pasadena, California, USA
Linda Ridge | Pasadena, CA, ZDA
Linda Ridge | Pasadena, CA, ZDA

Hiša LR2 je postavljena na razgibanem hribu nad Pasadeno v Kaliforniji in ponuja čudovit razgled na zeleno mesto. Po strmo nagnjenem pobočju se kaskadno spuščajo trije drug na drugega zloženi in rotirani objekti, obloženi s črnimi fasadnimi ploščami Swisspearl. Razmerje med objekti, reliefom in načinom obdelave odprtin v temnih podolgovatih fasadnih površinah dajejo hiši LR2 dramatičen videz.

Dostop do objekta poteka v sozvočju s krajino in obiskovalce vodi po sprehajalni poti, ki se razteza pod stavbo. Stopnice tvorijo ukrivljeno pot do premostitvenega vhodnega portala, od koder se odpira dramatičen razgled proti hiši. Ko se odprejo vhodna vrata, se temna, oglata fasada, obložena s ploščami Swisspearl, kontrastno preplete s svetlo notranjostjo iz mehkega lesa in svetlih belih oblog.

Neptune Office, Rogers, Arkansas, USA
Neptune Office | Rogers, AR, ZDA
Neptune Office | Rogers, AR, ZDA

Poslovna stavba Neptun Office je sestavljena iz dolgih, podaljšanih vzporednih linij iz večplastnih materialov: kamen, steklene obloge, plošče Swisspearl in jeklene obrobe v tesno povezanih, prekrivajočih se ploščah. Vmesne stene izstopajo iz fasadnega okvirja, ki je prekrit z lesenim nadstreškom ini ščiti zunanji balkon v zgornjem nadstropju.

Villa N2, Herzelia, Israel
Villa N2 | Herzliya, Izrael
Villa N2 | Herzliya, Izrael

Ta elegantna enodružinska hiša v Herzliyi, severno od Tel Aviva, ob Sredozemski obali je bila zasnovana kot zaporedje medsebojno povezanih pragov, ki potekajo skozi celotno stavbo. Aluminijasti mrežasti paravani so bili uporabljeni kot sredstvo za ustvarjanje subtilnih vmesnih prostorov.

Barsauskog. 66, Kaunas, Lithuania
Barsauskog. 66 | Kaunas, Litva
Barsauskog. 66 | Kaunas, Litva

Skupna površina tri- do štirinadstropnega poslovnega centra v Kaunasu v Litvi znaša približno 5.300 kvadratnih metrov, od katerih je večina na voljo za najem. Sodobni sistemi ogrevanja, hlajenja in prezračevanja, nameščeni v poslovnem centru, zagotavljajo visoko raven udobja za zaposlene ter obiskovalce centra, znotraj katerega je na voljo 400 delovnih mest. Poleg tega je na notranjem dvorišču urejen prostor za sprostitev s klopmi in zelenimi površinami.

Tartu University Hospital Extension, Tartu, Estonia
Tartu University Hospital Extension | Tartu, Estonija
Tartu University Hospital Extension | Tartu, Estonija

Projekt razširitve univerzitetne bolnišnice Tartu vključuje tri nove enote, kot razširitev bolnišničnega kompleksa, ki je bil zgrajen skozi več desetletij. V novem prizidku sta nameščeni dve novi enoti, pediatrična bolnišnica in kirurška ambulanta.

Različne stavbe, zasnovane in zgrajene v svojem času, prikazujejo različne arhitekturne sloge in materiale. Ta projekt je nadaljevanje predhodnega poskusa združevanja obstoječih arhitekturnih elementov in ustvarjanja skladne celote. Prizidek je zasnovan z mansardnim atrijem s tremi prostori med dvema tako imenovanima “stolpoma.” Ena od glavnih zamisli je bila ustvariti dolgo galerijo v zadnjem delu stavbe, da bi olajšali logistiko celotnega bolnišničnega kompleksa. Linearni pospeševalniki na oddelku za radioterapijo se nahajajo pod atrijem, v kletni etaži. Celotno gibanje osebja in pretok materiala v bolnišnici sta bila umeščena v novo “notranjo ulico” med dvema osemnadstropnima kriloma.

SAP Lobby, Budapest, Hungary
SAP Lobby | Budimpešta, Madžarska
SAP Lobby | Budimpešta, Madžarska

Avla je bila pomemben del celotne zamisli, saj služi kot glavni vhod v celotni kompleks madžarske podružnice podjetja SAP.. Arhitekti -Vikár&Lukács Architects – so s strukturo prostora poskrbeli za prepričljivo predstavitev. Njihov cilj je bil uporabiti elemente notranje opreme, ki spoštujejo in hkrati nežno oblikujejo prostor. V skladu s smernicami blagovne znamke logotipa SAP je lahko ozadje blagovne znamke le bele barve. Poleg bele barve je bila želja uporabiti še nekatere zelo drugačne, posebne površine in inovativno tehnologijo. Kot naprimer uporabo fasadnih plošč Swisspearl. Ob izdelavi prvih arhitekturnih vizualizacij se je izkazalo, da bi lahko temu idejnemu projektu prav perforacija vdahnila dodatno energijo. Naš grafični oblikovalec je pripravil več postavitev in ocenjujemo, da je zmagovalna v popolnosti usklajena s prostorom in logotipom.

House Extension Black Box II, Montreal, Quebec, Canada
House Extension Black Box II | Montreal, QC, Kanada
House Extension Black Box II | Montreal, QC, Kanada

Prizidek Black Box II je najnovejši v nizu mikro-prizidkov, ki znatno vplivajo na že obstoječo stavbo. Zasnovan kot velikanska škatlica za nakit z velikimi odprtinami zabriše mejo med notranjostjo in zunanjostjo ter z igrivo uporabo dopolnilnih površinskih materialov razkrije zakladnico vrhunske izdelave. Black Box II je prizidek k obstoječi zidani hiši, obdan z velikimi črnimi vlaknocementnimi ploščami Swisspearl velikega formata, ki so natančno pritrjene z ustreznimi kovicami. Balustrado lože sestavlja ena sama velika, perforirana fasadna plošča Swisspearl.

Izberi več referenc in oblikuj svojo individualno galerijo za prenos

Prenesi svojo individualno galerijo (0)

Tvoja individualna galerija
Sedaj ste tukaj:
swisspearl.com/si/inspiration/reference
Izberite barvo
Izberite lokacijo
Izberite vrsto stavbe
Izberite barvno serijo