Referenssit | Swisspearl Suomi - Swisspearl
Sustainability Campaign_Tree.jpg
Mistä kestävä kehitys alkaa?

Lue, kuinka kolme Swisspearlin työntekijää edistävät kestävää kehitystä omassa henkilökohtaisessa elämässään sekä työskennellessään yrityksessä.

Tutustu heidän tarinoihinsa
Referenssit
Linnainmaan Fire Station, Oulu, Finland
Linnainmaan Fire Station | Oulu, Suomi
Linnainmaan Fire Station | Oulu, Suomi

Oulun keskuspaloasema on yksi Suomen moderneimpia paloasemia. Rakennuksen julkisivu toteutettiin läpivärjätyillä, kestävillä ja helppohoitoisilla Swisspearl julkisivulevyillä. Pääosin valkoista julkisivua on elävöitetty paikoin maanläheisillä korostusväreillä. Arkkitehdille paloaseman suunnittelussa tärkeää oli saada mahdollisimman tehokas ja pelastustoimintaa tukeva rakennus, jossa myös ekologiset ja kaupunkikuvalliset näkökohdat on huomioitu hyvin. Hankkeessa on pyritty mahdollisimman energiatehokkaaseen ja vähähiiliseen rakentamiseen ja käyttöön. Tehosteosien rytmikkäästi vaihtelevalla värityksellä arkkitehti on hakenut suureen rakennukseen pienempää mittakaavaa ja maanläheistä ja viljapeltomaista tunnelmaa, jotka auttavat sitomaan rakennusta osaksi ympäristöä. Suuri rakennus on pitänyt sovittaa melko tiiviille tontille niin että kokonaisuus on toimiva ja rakennus sopii ympäristöönsä ja on hyvän näköinen.

Van Sinderen Plaza, Brooklyn, New York, USA
Van Sinderen Plaza | Brooklyn, NY, USA
Van Sinderen Plaza | Brooklyn, NY, USA

Van Sinderen Plaza sijaitsee Manhattanilta lähtevien korotettujen junaraiteiden vieressä. Rakennuksen pitkässä julkisivussa on käytetty rohkeita värejä, jotka vahvistavat junien lineaarista liikettä. Rakennuksen molemmissa päissä tumma viininpunainen heijastaa naapuruston tiilitaloja, minkä jälkeen väri vaihtuu vähitellen tummasta vaaleaan, punaisesta keltaiseen, mikä katkaisee rakennuksen lineaarisuuden. Pohjakerroksen yläpuolella rakennuksen tilavuus laajenee ulospäin, jolloin asuinkerroksiin saadaan suurempi pinta-ala. Arkkitehtuurin kannalta tämä tarjosi lisäetua pienentämällä rakennuksen mittasuhteita. Tuulettuva julkisivuverhousjärjestelmässä on käytetty Swisspearl-kuitusementtilevyjä ja Knightwall-tukijärjestelmää. Kustannusten pienentämiseksi levyjulkisivun suunnittelussa pyrittiin erityisesti jätteen minimointiin. LEED-sertifioidun rakennuksen sisätiloissa sijaitsee virkistyshuoneita, jaettuja pesutiloja, ulkotiloissa sijaitsevia virkistysterasseja ja polkupyörien säilytystiloja.

Nido Student Accommodation
Nido Student Accommodation | Cork, Irlanti
Nido Student Accommodation | Cork, Irlanti

Nido Student Accommodation Curraheen Pointissa on 145 makuuhuoneen opiskelija-asuntola, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä University College Corkista ja Munsterin teknillisestä yliopistosta. Asunnot on järjestetty sisäisen “kadun” ympärille, joka on maisemoitu ulkoisen viihtyisyyden tarjoamiseksi, kun taas suuri lasitettu vastaanottoalue, joka avautuu sekä Farranlea Roadille että puutarhaan, sisältää sisäisiä opiskelijatiloja, kuten oleskelutilan, ryhmäopiskelutilan ja pesulan. Rakennusten korkeus vaihtelee kahdesta neljään kerrokseen. Materiaalipaletti sisältää kuparinvärisiä Swisspearl-kuitusementtilevyjä pystymuotoisina, harmaata metallia, rappausta ja kiveä, jotka yhdistyvät ainutlaatuiseen ikkunasuunnitteluun luoden tilan tuntua

Morand Vaucouleurs
Morand Vaucouleurs | Pariisi, Ranska
Morand Vaucouleurs | Pariisi, Ranska

Croixmariebourdonin kuusikerroksinen asuinrakennus sijaitsee suurella pitkänomaisella tontilla, joka yhdistää kahta kapeaa asuinkatua Pariisin sydämessä. Croixmariebourdon Architects uudisti asuinrakennuksen julkisivun pienikokoisilla kuitusementtisillä Swisspearl-levyillä, joita on käsitelty limittäisten kattopaanujen tavoin. Tämä pienikokoinen rakennus on epätavallinen ja mielenkiintoinen Swisspearl-julkisivuverhouksen käyttökohde. Pienikokoiset Swisspearl-laatat, joita on saatavana kolmessa eri koossa ja muodossa, luovat julkisivuihin rytmisen kuvion ja elävän tekstuurin. Ulkopintojen puusepäntyö on akryylihartsipinnoitettua PVC:tä. Jokaisessa ikkunassa on värikäs ja tehokas aurinkosuojakaihdin, jonka värivaihtoehdot ovat punainen, vaaleanpunainen, keltainen, violetti ja turkoosi.

Moskenes Servicebygg, Lofoten, Norway
Moskenes Servicebygg | Lofootit, Norja
Moskenes Servicebygg | Lofootit, Norja

Rakennus koostuu kahdesta betoniseinästä, jotka tukevat pitkää, timantinmuotoista kattoa. Päätyseinien välissä on vapaamuotoisia lasijulkisivuja, jotka luovat tilaa WC-tiloille ja odotushuoneelle, jossa on istumapaikkoja 24 hengelle. Perinteisestä kaltevasta katosta poiketen katon linja on peilikuva, josta syntyvä timanttimainen muoto avautuu kohti taivasta luoden samalla inhimillisen mittakaavan. Koska katto on rakennuksen pääelementti, arkkitehdit tarvitsivat verhousmateriaalia, joka toimisi sekä rakennuksen alakatossa ulkona, että sisällä katossa. Tarvittiin myös materiaalia, joka voitaisiin viimeistellä erittäin tarkasti, sillä arkkitehdit halusivat katon muodostavan yhtenäisen, monoliittisen elementin. Lisäksi pitkän odotustilan katon piti toimia akustisena elementtinä ja mahdollistaa samalla integroitu valaistus. Swisspearlin kuitusementtisillä levyillä pystyttiin täyttämään tarvittavat esteettiset että toiminnalliset ominaisuudet. Swisspearl-kuitusementtilevyjen valinta mahdollisti rei’itettyjen levyjen käytön valonlähteinä sisäkatossa.

Sommerhus, Solviken, Sweden
Sommerhus | Mölle, Ruotsi
Sommerhus | Mölle, Ruotsi

Ympäröivän luonnon värit toivat inspiraatiota talon väripalettiin. Swisspearl-kuitusementtilevyt, parvekekaiteet ja kantavan rakenteen näkyvissä osissa on käytetty hillityn harmaanvihreitä sävyjä. Accoya-puinen julkisivulevy on sävyltään lämmintä ja luonnollista, ja ovien ja ikkunoiden alumiinikehykset on jauhemaalattu mustiksi. Yhdistämällä kuitusementtilevyt ulkopintaan ja puuverhoilut julkisivun sisäpintoihin on luotu elävä vaikutelma korotuksiin. Swisspearl-levyt valittiin niiden estetiikan sekä hyvän pitkien ja kosteiden talvien kestävyyden vuoksi. Levyt on leikattu pitkiksi ja pystysuoriksi sekä naulattu rei’itettyyn 25 × 120 cm:n teräsprofiiliin.

Tampografia, Portugal
Tampografia | Nogueira, Portugali
Tampografia | Nogueira, Portugali

Tampografia-toimistorakennus sijaitsee Nogueira da Maiassa Porton laitamilla. Porto on toteuttanut strategisen asemakaavan, jonka tavoitteena on tarjota optimaaliset olosuhteet yrityksille ja yrittäjille. Tavoitteena oli integroida rakennus ympäristöön ja kunnioittaa alueen asuinympäristön laajuutta ja arkkitehtuuria. Massiivisen ja raskaan rakenteen välttämiseksi oli tärkeää suunnitella julkisivut, niin että ne luovat dynaamisen liikkeen tunnetta, valoja ja varjoja sekä positiivisia ja negatiivisia muotoja. Nämä kontrastit pienentävät rakennuksen mittasuhteita ja peittävät sen toiminnallista luonnetta. Lineaarisia julkisivuja katkaisevat suuret aukot, joiden karmien kulmat vaihtelevat, jotta valo pääsee sisätiloihin. Dgrau valitsi Swisspearl-levyt ulkoverhoukseen jo aivan suunnitteluprosessin alussa. Verratessaan Swisspearlia muihin vastaaviin materiaaleihin arkkitehdit havaitsivat merkittäviä etuja tuotteen laadun, värivalikoiman, vähäisen huollontarpeen ja materiaalin kestävyyden suhteen. Kahden harmaan sävyn käyttö, vaalean julkisivuseinillä ja tummanharmaan vinoissa ikkunoissa, korostaa aukkoja ja luo syvyyttä ja kontrastia lineaarisiin julkisivuihin.

MTA Subway Chinatown Station, San Francisco California, USA
MTA Subway Chinatown Station | San Francisco, CA, USA
MTA Subway Chinatown Station | San Francisco, CA, USA

Julkisen liikenteen hankkeita johtavat yleensä insinööritoimistot, mutta tämän 2,7 kilometriä pitkän reitin suunnittelussa olivat keskeisessä roolissa DLR Groupin arkkitehdit. Pinta-alaltaan pienen aseman piti tarjota kaikki tarvittavat toiminnot ja heijastaa samalla San Franciscon Chinatownin ainutlaatuista kulttuuria. Chinatown on kansainvälisesti tunnettu matkailukohde, jossa asuu 15 000 amerikankiinalaista.

DLR Group onnistui löytämään alaslasketulle katolle tai pylväille aseman kaarevaan muotoon sopivia vaihtoehtoja, joihin saatiin kätkettyä tarvittavat putket ja tekniikka. Laitureiden ja metroraiteiden yli ulottuva kaari on verhoiltu valkoisilla Swisspearl-kuitusementtilevyillä, jotka peittävät kaapelit ja tekniikan ja tuovat tilaan keveyttä ja hohdetta. Swisspearl-levyt valittiin niiden hyvän palosuojauksen, kestävyyden ja korkealaatuisen pintakäsittelyn vuoksi, joka kestää suhteellisen hyvin likaa ja saasteita.

Torre Estronci, Barcelona, Spain
Torre Estronci | Barcelona, Espanja
Torre Estronci | Barcelona, Espanja

Torre Estronci 91 sijaitsee varakkaalla alueella Barcelonassa, l’Hospitalet de LLobregatissa. Asunnot tarjoavat ihanteellisen yhdistelmän moderniutta, laatua, mukavuutta ja energiatehokkuutta. Esteettisestä näkökulmasta rakennuksen tunnusomaisia piirteitä ovat vaakasuuntaiset mustavalkoiset Swisspearl-levynauhat, jotka ympäröivät rakennusta ja luovat vahvan graafisen vaikutelman. Mustat alueet sisältävät mustalla kehystetyt ikkunat, kun taas valkoiset nauhat verhoavat ulkonevia parvekkeita. Julkisivujen ulkonemat ja syvennykset luovat kohotettuihin kohtiin kohokuvamaisuutta ja estävät rakennusta tuntumasta monoliittiselta massalta.

Peamount Healthcare Facility, Dublin, Ireland
Peamount Healthcare Facility | Dublin, Irlanti
Peamount Healthcare Facility | Dublin, Irlanti

STW:n Peamount Healthcare Facilitylle suunnittelema ratkaisu perustuu empatiaan – käyttäjien haasteiden, kykyjen ja kokemusten ymmärtämiseen. STW:n lähestymistapa kattaa kaikki mittasuhteet koko rakennuksesta pienimpiin yksityiskohtiin. Jokaisesta sängystä avautuu näkymä kartanon puistoalueelle. Keskuspihat, joiden ympärille kaikki majoitustilat on järjestetty, ovat valoisia ja rauhallisia keidaita. Raikkaiden rapattujen julkisivujen, suurten, vaakasuoraan asennettujen Swisspearl-kuitusementtilevyjen ja ikkunoiden leikki ilmentää rakennuksen suunnitteluruudukkoa ja välittää samalla kestävän sekä pehmeämmän, kosketeltavamman viimeistelyn tarpeen. Vastauksena laitoksen dementiaystävälliseen suunnitteluun STW käytti ohjelmistoa materiaalien ja pintojen välisten valonheijastavuusarvojen kontrastien määrittämiseen.

Children Clinical University Hospital, Riga, Latvia
Children Clinical University Hospital | Riika, Latvia
Children Clinical University Hospital | Riika, Latvia

Riian kuntoutusklinikka on Latvian suurimman lastensairaalan, Children’s Clinical University Hospitalin, yksikkö. Vuonna 1910 rakennettu nelikerroksinen kivirakennus on mukautettu uusiin toimintoihin, ja sitä on laajennettu yksikerroksisella osalla, portaikon jatkeella ja uudella hissikuilulla. Klinikan laajennusosa on verhoiltu kuitusementtilevyillä, jotta se sulautuu ympäristöön ja olemassa olevaan rakennukseen. Swisspearl valittiin sen laadun, estetiikan ja monipuolisuuden vuoksi. Tummanharmaa luo kontrastin okranväriselle muuraukselle. Verhouksen yläosa on rei’itetty, mikä luo erilaisia tekstuureja ja erottaa katto-osan visuaalisesti muusta rakennuksesta.

Creek House, West Vancouver, BC Canada
Creek House | West Vancouver, BC, Kanada
Creek House | West Vancouver, BC, Kanada

Kaksi puroa kulkee tuuheiden setripuiden ja alkuperäisen kasviston keskellä tarjoten elinympäristön eläimille, kuten lohille, saukoille, kotkille, kojooteille, harmaahaikaroille ja peuroille, joita kaikkia voi nähdä talon sisältä. Remontin yhteydessä talosta poistettiin aiemmissa remonteissa lisättyjä kerroksia, ja se kunnostettiin moderniksi asuintaloksi. Puurakenne ja muoto säilyivät suurelta osin ennallaan. Muotoilun muutokseen sisältyi alkuperäisen 1950-luvun pilari-palkkirakenteen uudelleentulkinta tuomalla esiin uusia muotoilun yksityiskohtia, rakennusmenetelmiä ja materiaaleja ja korostamalla niiden käsittelemätöntä ja rehellistä kauneutta. Uutta on yksinkertainen, moderni muoto, joka on sijoitettu hieman sivuun alkuperäiseltä akselilta ja muodostaa selkeän rajan vanhan ja uuden välille talon takaosaan. Tätä jakoa korostaa ulkopuolella tumma Swisspearl-kuitusementtiverhous ja sisätiloissa lattian korkeuden ja käsittelyn hienovarainen muutos.

Wheaton Government Center, Wheaton, MD, US
Wheaton Government Center | Wheaton, MD, USA
Wheaton Government Center | Wheaton, MD, USA

Kahden ensisijaisen ajoneuvokäytävän välissä sijaitseva Wheaton Office Building syrjäyttää perinteiset keskustan toimistorakennukset lasiverhoseinineen ja elementtiin suoraan asennettuine kuitusementtilevyineen dynaamisena, säänkestävänä rakennuksena, joka heijastaa Wheatonin teollista menneisyyttä. Rakennuksen julkisivu koostuu energiatehokkaasta tuulettuvasta julkisivusta, joka on valmistettu lämpimän oranssin ja punaisen sävyisistä Swisspearl-levyistä ja tiiviistä lasituksesta. Rakennuksessa on viherkatto, ja alueella on biosuodatusalueita, jotka puhdistavat ja suodattavat sadevettä ja pintavaluntaa. Hanke suunniteltiin Wheatonin kaupunkien uudistumisen katalysaattoriksi ja Montgomeryn piirikunnan tulevaisuuden symboliksi.

Lakes Edge, Queenstown, Neuseeland
Lakes Edge | Queenstown, Uusi-Seelanti
Lakes Edge | Queenstown, Uusi-Seelanti

Kapealle, Queenstownin Wakatipu-järvelle päin viettävälle rinnetontille rakennettu Lakes Edge House tarjoaa upeat näkymät järvelle ja ympäröiviin vuoristomaisemiin Uudessa-Seelannissa. Puulla verhoiltu pohjakerros ja tumma Swisspearl-levyillä verhoiltu yläkerros saavat talon kuin leijumaan tontin päällä.

Childrens Museum, New Orleans, LA, USA
Childrens Museum | New Orleans, LA, USA
Childrens Museum | New Orleans, LA, USA

Louisiana Children’s Museum on esimerkki museosta, joka yhdistelee tilaisuuksia oppimiseen sisällä ja ulkona. Julkisivun väripaletti viittaa hillitysti puiston julkisten rakennusten perinteisiin kalkkikiviseiniin ja luo optimaalisen taustan läheisen laguunin runsaalle ja vaihtelevalle valolle. Julkisivulevyjen keveys luo heijastuspinnan rakennuksen lamellien alati muuttuville varjoille ja laguunin vesiheijastuksille. Sileiden levyjen ja hienostuneella pikselikuviolla kohokuvioitujen pintojen yhdistelmä luo leikkisän tanssin rakennuksen pitkille seinille.

On Clark, Christchurch, New Zealand
On Clark | Christchurch, Uusi-Seelanti
On Clark | Christchurch, Uusi-Seelanti

Christchurchissa sijaitsevan kesäasunto suunnittelussa painotettiin mukavuutta ja valoisuutta jokapäiväisissä rutiineissa. Talo sijaitsee tulva-alueella, joten se piti nostaa maanpinnan yläpuolelle. Yhteys kadun puolelle mahdollistaa vuorovaikutuksen naapurien ja ohikulkijoiden kanssa heikentämättä kuitenkaan turvallisuuden tunnetta. Ulkopintojen materiaalit valittiin niiden vähäisen huollontarpeen ja hyvän kestävyyden vuoksi, sillä materiaalit rapautuvat rannikkoympäristössä nopeasti. Näihin materiaaleihin kuuluvat esivalmistetut hopeanharmaat Swisspearl-levyt, lämpömuokattu puinen sadesuoja, setripuiset vesilistat ja esivalmistettu teräksinen kattoverhous. Koska Swisspearl-levyt ovat esivalmistettuja ja puulattiakasetit sekäseinä- ja kattopaneelit rakennettiin rakentajan varastolla, kokonaisrakennusaika jäi kuuteen kuukauteen.

Valitse haluamasi referenssikuvat ja suunnittele yksilöllinen ladattava kuvakirja

Yksilöllinen ladattava kuvakirjasi(0)

Yksilöllinen Lookbookisi
Valitse väri
Valitse alue
Valitse rakennuksen tyyppi
Valitse värivalikoima