Swisspearl arhitektoniskās atsauces - Swisspearl
Atsauces
House Kollund, Kollund, Denmark
House Kollund | Kollund, Denmark
House Kollund | Kollund, Denmark
Children Clinical University Hospital, Riga, Latvia
Children Clinical University Hospital | Rīga, Latvija
Children Clinical University Hospital | Rīga, Latvija

“Riga Rehabilitation Clinic” ir “Children’s Clinical University Hospital” daļa, kas ir lielākā bērnu medicīnas iestāde Latvijā. Četru stāvu mūra ēka, kas uzbūvēta 1910. gadā, ir pielāgota jaunām funkcijām un paplašināta ar vienstāva konstrukciju, kāpņu telpas pagarinājumu un jaunu lifta šahtu. Lai sasaistītu ar apkārtējo vidi un esošo ēku, slimnīcas paplašinājums ir apšūts ar šķiedrcementa paneļiem. “Swisspearl” tika izvēlēts tā kvalitātes, estētikas un daudzpusības dēļ. Tumši pelēkā krāsa kontrastē ar okera mūri. Apšuvuma augšējā daļa ir perforēta, tādējādi radot dažādas tekstūras un vizuāli atdalot jumta konstrukciju.

Tampografia, Portugal
Tampografia | Nogueira, Portugāle
Tampografia | Nogueira, Portugāle

“Tampografia” biroju ēka atrodas Nogueira da Maia, Porto piepilsētā, kas ir īstenojusi stratēģisku pilsētu plānu ar mērķi nodrošināt optimālus apstākļus uzņēmumiem un uzņēmējiem. Mērķis bija integrēt ēku, ievērojot dzīvojamās apkārtnes mērogu un arhitektūru. Lai novērstu masīvu, smagu konstrukciju, bija svarīgi veidot fasādes, kas radītu dinamiskas kustības sajūtu ar gaismu un ēnu, kā arī pozitīvām un negatīvām formām. Šie kontrasti mazina ēkas mērogu un apslēpj tās funkcionālo raksturu. Lineārās fasādēs ir lielformāta atveres, dažādu leņķu aplodas, lai gaisma ieplūstu iekštelpās. Jau projektēšanas procesa sākumā ārējam apšuvumam “Dgrau” izvēlējās “Swisspearl” paneļus. Salīdzinot “Swisspearl” ar līdzīgiem materiāliem, arhitekti konstatēja būtiskas priekšrocības produkta kvalitātes, krāsu diapazona, vieglās uzturēšanas un materiāla izturības ziņā. Izmantojot divus pelēkos toņus, gaišo uz fasādes sienām un tumši pelēko uz slīpo logu aplodām, uz lineārajām fasādēm tiek akcentētas atveres un radīta dziļuma un kontrasta sajūta.

Morand Vaucouleurs
Morand Vaucouleurs | Parīze, Francija
Morand Vaucouleurs | Parīze, Francija

“Croixmariebourdon” sešu stāvu dzīvojamā ēka atrodas lielā, pagarinātā teritorijā, kas Parīzes sirdī savieno divas šauras dzīvojamo rajonu ielas. Lai modernizētu dzīvojamo ēku, “Croixmariebourdon Architects” ārējo izolāciju pievienoja arī fasādēm, kas ir apšūtas ar maza formāta “Swisspearl” šķiedrcementa paneļiem kā pārklājošiem šindeļiem. Šis mazais formāts ir neparasts un interesants “Swisspearl” apšuvuma veids. Līdzīgi kā adīta virsma, mazās “Swisspearl” flīzes trīs izmēros un formās fasādē veido ritmisku rakstu un dzīvīgu tekstūru. Ārējā apdarē ir PVC ar akrila sveķu pārklājumu. Lai fasāde būtu krāsaināka, katram logam ir krāsaina, augstas veiktspējas žalūzija aizsardzībai pret sauli sarkanā, rozā, dzeltenā, purpursarkanā vai tirkīzzilā krāsā.

Botanic Gardens, Denver, Colorado, USA
Botanic Gardens | Denvera, Kolorādo, ASV
Botanic Gardens | Denvera, Kolorādo, ASV

2013. gada jūlijā Denveras botāniskais dārzs — iestāde ar senām tradīcijām modernas arhitektūras pasūtīšanā — aicināja izvēlētos arhitektu birojus iesniegt priekšlikumus “Zinātnes piramīdas” izveidei. Jaunajai ēkai bija jānodrošina izstāžu telpa iestādes saglabāšanas un pētniecības darbiem, tādējādi iezīmējot dārzu plašāku misiju — būt par zinātniski pētniecisko institūciju.

Saskaroties ar uzdevumu izstrādāt caurspīdīgas piramīdas projektu, kā noteikts konkursa nolikumā, konkursā uzvarējušā projekta “BURKETTDESIGN” arhitekti iedvesmojās no ģeoloģiskajiem procesiem, kuru dēļ tuvējās kalnu grēdās radušies raupji iežu veidojumi. Konstrukcijas pārsegums arī ir veidots, balstoties uz bioloģisku metaforu, un tajā ir gandrīz 500 tumši pelēku sešstūrainu Swisspearl paneļu, kas izkārtoti bišu šūnu rakstā un mijas ar trīsdesmit fotoelementu kolektoriem, kā arī vairākiem logiem un jumta logiem.

On Clark, Christchurch, New Zealand
On Clark | Kraistčērča, Jaunzēlande
On Clark | Kraistčērča, Jaunzēlande

Kraistčērčas “Sumner House” plānošanā akcentēts ikdienas komforts un gaisma. Māja atrodas plūdu līdzenumos, tāpēc tā bija jāpaceļ no zemes. Savienojums ar ielas malu nodrošina saskarsmi ar kaimiņiem un garāmgājējiem, vienlaikus saglabājot drošības sajūtu. Ārējie materiāli tika izvēlēti tā, lai tie būtu viegli uzturami un izturīgi piekrastes vidē, kurā materiāli ātri tiek pakļauti laikapstākļu ietekmei. Šie materiāli ietver iepriekš sagatavotus “Swisspearl” paneļus sudrabaini pelēkā krāsā, termiski pārveidotu koka lietus aizsargslāni, ciedra apšuvuma dēļus un iepriekš apstrādātu tērauda jumta apšuvumu. Tā kā “Swisspearl” paneļi ir saliekami un koka grīdas kasetes, sienas un jumta paneļi netika izgatavoti būvniecības vietā, bet būvnieka noliktavā, kopējais būvniecības laiks tika samazināts līdz tikai sešiem mēnešiem.

Beckwith Boathouse, Iowa City, Iowa, USA
Beckwith Boathouse | Aiovas pilsēta, Aiova, ASV
Beckwith Boathouse | Aiovas pilsēta, Aiova, ASV

Aiovas Universitāte uzticēja Aiovas arhitektu birojam “Neumann Monson Architects” projektēt jaunu laivu māju sieviešu airēšanas komandai. Stratēģiski atrodoties Aiovas upes līkumā, no laivu mājas paveras skatu punkts, no kura var vērot, kā laivas lielā ātrumā pa kreisi un pa labi slīd pa upes straumi.

Kystens Hus, Tromso, Norwegen
Kystens Hus | Trumse, Norvēģija
Kystens Hus | Trumse, Norvēģija

“Kystens Hus” — “Ziemeļnorvēģijas piekrastes jūras velšu centrs”, kas atrodas Trumses centrā, ir vadošā ēka, kas atspoguļo valsts spēcīgo zivsaimniecības nozari. Iecerēts kā informācijas un uzņēmējdarbības centrs, kas saistīts ar zivsaimniecību, pētniecību un attīstību, kā arī tūrismu, objekta galvenais mērķis ir atspoguļot pilsētas un plašāka piekrastes reģiona kultūras tradīcijas, dabas bagātības un ekonomisko virzību. Gaismu caurlaidīgais, pilnībā stiklotais pirmais stāvs ir iecerēts kā sabiedriskās zonas turpinājums. Centra augšējā daļā ir izvietotas biroju telpas, un tas ir apšūts ar daudzšķautņainu pārsegumu, kas atgādina akmens veidojumus Norvēģijas ziemeļu piekrastē.

Tula House, QuadraIsland, Kanada
Tula House | Kvadras sala, Britu Kolumbija, Kanāda
Tula House | Kvadras sala, Britu Kolumbija, Kanāda

Kanādas Kvadras salas mežonīgā piekrastes joslā arhitektu birojs “Patkau Architects” ir uzcēlis neparastu vienģimenes māju, kas iekļaujas salas dabiskajā vidē, vienlaikus lieliski atspoguļojot tās nepieradināto skaistumu. Jūra un tās plūdmaiņu ietekme kalpoja par iedvesmu rūpīgi izstrādātajam konstrukcijas izkārtojumam un formai.

Beachside House, Westport, Connecticut, USA
Beachside House | Vestporta, Konektikuta, ASV
Beachside House | Vestporta, Konektikuta, ASV

Kā liecina nosaukums, “Beachside” atrodas piekrastē, pretī Longailendas šaurumam, kas atdala Konektikutu un Ņujorkas Longailendu. Māja atrodas pa ceļam no “Red Barn”, kas ir neliela “ārtelpa” ar mākslinieka darbnīcu un dzīvojamām telpām, ko projektējis Feriss, un kas redzama “Swisspearl Architecture” Nr. 27. Feriss saka, ka “Swisspearl” paneļi, kas sedz iepriekš minētās ēkas sienas un jumtu, viņam ļāva radīt abstrakciju par “labāko sarkano šķūni”. Nav svarīgi, vai “Beachside” klients bija informēts par “Red Barn” vai nē, jo arhitektam bija vēlēšanās izmantot līdzīgu pieeju jaunajai mājai, cenšoties iegūt Jaunanglijas vietējās arhitektūras abstrakciju divslīpju formās, kas pārklātas ar gaišas krāsas šķiedrcementa paneļiem. Tā vietā, lai drosmīga arhitektoniska pieteikuma veidā atgādinātu par valsts vietējo lauksaimniecību, “Beachside” salīdzinoši pieklusinātais tēls un vienkāršais grīdas plāns atgādina mājas Kellija grāmatā vai lauku saimniecības ēku, kas būtu uzcelta netālu no šķūņa. “Beachside” sastāv no četrām divslīpju konstrukcijām ar cinka jumtiem un īsākiem, plakanjumtu, stiklotiem koridoriem, kas tos savieno. Tuvojoties mājai no ziemeļu puses, priekšā ir divstāvu stiklota ieeja un iespaids par biezu iekšējo sienu ar perforētām atverēm bez stikla, kas atbilst abstraktiem tradicionālajiem logiem, kuri ievietoti divslīpju konstrukcijās.

Elementary School Kajzerica, Zagreb, Kroatien
Elementary School Kajzerica | Zagreba, Horvātija
Elementary School Kajzerica | Zagreba, Horvātija

Šis plašais izglītības komplekss Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā ir sadalīts trīs funkcionālās vienībās, kas izvietotas pa lineāru asi. Ēkas centrā esošo skolu veido trīs paralēlas trīsstāvu strēles, un to papildina zemāka bērnudārza ēka rietumos un daļēji zem zemes esoša sporta zāle austrumos.

Corona Del Mar High School, NewportBeach, California, USA
Corona del Mar High School | Ņūportas pludmale, Kalifornija, ASV
Corona del Mar High School | Ņūportas pludmale, Kalifornija, ASV

Kā neatņemamu daļu no visaptverošas ilgtspējas stratēģijas, kuras mērķis ir iegūt “LEED Gold” sertifikātu, arhitekti izstrādāja ar Swisspearl paneļiem apšūtu ventilējamu fasādi, kas uzlabos ēkas energoefektivitāti un palīdzēs līdz minimumam samazināt ilgtermiņa uzturēšanas izmaksas.

Parish Church Of The Celestial Queen, Budapest, Ungarn
Parish Church of the Celestial Queen | Budapešta, Ungārija
Parish Church of the Celestial Queen | Budapešta, Ungārija

Projekta ietvaros tika rūpīgi restaurēta novecojusī vēsturiskā ēka, kurā tagad ir izvietotas tādas tradicionālās mācītājmuižas telpas kā mācītāja istabas, reliģiskās audzināšanas klase, bibliotēka, banketu zāle un apmeklētāju dzīvoklis. Turklāt birojs “Architects 4 plusz” izstrādāja jaunu un izteikti modernu konstrukciju, kas savieno esošās U-veida ēkas abus sānu spārnus un sadala dārza zonu divos atsevišķos pagalmos. No abām pusēm pilnībā stiklotais, caurspīdīgais piebūves pirmais stāvs nodrošina vietu saviesīgiem pasākumiem un paver skatu no uzņemšanas zonas uz aizmugurējo dārzu.

TagusGas_Lissabon_PT_Photo_12.jpg
Tagus Gas | Lisabona, Portugāle
Tagus Gas | Lisabona, Portugāle

Pārsegums ir šīs ilgtspējības stratēģijas pamatelements, kas aptver visu ēkas aprites ciklu — no ražošanas un būvniecības līdz izmantošanai un nodošanai ekspluatācijā. Fasādes sistēmai ir plašs augstas veiktspējas stiklojums, ko aizsedz perforēts apvalks, kas izgatavots no ilgtspējīgi ražotiem un pārstrādājamiem Swisspearl paneļiem. Apšuvums, ko veido neskaitāmi apļveida caurumi, palīdz samazināt enerģijas patēriņu, ļaujot ēkā iekļūt daudz dabiskās gaismas. Tai pašā laikā tajā ir vairāki manuāli atverami logi, kas ļauj dabiski vēdināt iekštelpas, uzlabojot gaisa kvalitāti un komforta līmeni, vienlaikus ievērojami samazinot gaisa kondicionēšanas iekārtu izmaksas. Papildus praktiskajām priekšrocībām perforētajam apšuvumam ir arī būtisks estētisks nolūks. Neskaitāmās perforācijas dienas laikā nav pamanāmas, bet, kad interjers ir pilnībā izgaismots, tās rada pārsteidzošu iespaidu, piešķirot fasādēm mirdzošu, gandrīz dematerializējošu efektu. Turklāt perforācijas rakstā ir iestrādāts uzņēmuma logotips, tādējādi reklamējot zīmolu uz netālu esošās A1 šosejas, kas savieno valsts visapdzīvotākās pilsētas — Lisabonu un Porto.

Forbes, Annapolis, MD, US
Forbes Office Building | Anapolisa, Mērilenda, ASV
Forbes Office Building | Anapolisa, Mērilenda, ASV

“107 Forbes” ir jauna, viena nomnieka biroju ēka, kas vērsta pret Rowe Boulevard — ievērojamu vietu pie pilsētas vēsturiskā centra un Rietumanapolisas apkaimes. Jaunā ēka aizstāj komerciālo ēku kompleksu gar Rowe Boulevard. Lai saņemtu atļauju ēkas būvniecībai, tai bija jāiekļaujas esošajā platībā un jāsaglabā līdzīgs korpuss, augstums un grīdas platība. Pirmā stāva fasāde ir veidota no koka apšuvuma un stikla, bet augšējais stāvs ir apšūts plānās horizontālās joslās no pelēkiem Swisspearl paneļiem, kas pārklājas. Pateicoties lielajiem logiem, telpās ieplūst pietiekami daudz gaismas. Augšējā stāva konstrukcija gareniski izvirzās virs apakšējā stāva, radot planējošas kastes iespaidu.

Sommerhus, Solviken, Sweden
Sommerhus | Molle, Zviedrija
Sommerhus | Molle, Zviedrija

Mājas krāsu paletes iedvesmas avots bija apkārtnes dabiskās krāsas. “Swisspearl” šķiedrcementa paneļi, balkona margas un nesošās konstrukcijas redzamās daļas ir veidotas ieturētos pelēcīgi zaļos toņos. “Accoya” koka fasādes paneļiem ir silts, dabisks tonis, bet durvju un logu alumīnija rāmji ir ar melnu pulverveida pārklājumu. Apvienojot šķiedrcementa paneļus ārējā apdarē un koka apšuvumu uz iekšējo fasāžu virsmām, paaugstinājumiem ir radīts dzīvīgs efekts. “Swisspearl” paneļi tika izvēlēti, jo tie ir estētiski, kā arī izturīgi garās un mitrās ziemās. Paneļi ir sagriezti garos, vertikālos formātos, kas ir pienagloti pie perforēta 25 × 120 cm tērauda profila.

Atlasiet vairākas references un izveidojiet savu individuālo lookbook lejupielādei

Jūsu individuālā lookbook lejupielādei (0)

Jūsu individuālais lookbook
Izvēlieties krāsu
Izvēlieties reģionu
Izvēlieties ēkas veidu
Izvēlieties krāsu līniju